Beautylab bloggersbijeenkomst

/ Beauty

Als beginnende blogger kan ik alle hulp gebruiken. Toen ik op Beautylab las dat eigenaresse Serena Verbon een presentatie ging geven over starten met bloggen, heb ik geen seconde getwijfeld en me meteen opgegeven. Gisteren was het dan zover en reisde ik af naar Houten. Foto’s: Thoran Pictures.

Serena Verbon van Beautylab

Serena is behoorlijk succesvol te noemen: ze verdient namelijk haar brood met bloggen. Je zou denken dat ze haar ‘geheim’ niet zou willen verklappen, maar ze bleek alle tips & tricks juist met anderen te willen delen. Zoals ze zelf tegen me zei: “Dit is de leukste baan die er is, dus ik wil je graag helpen dat te bereiken”. Ze vertelde ook heel gedetailleerd hoe je geld verdient met je blog en met welke bedrijven je contact zou kunnen zoeken. Echt heel sympathiek!

Tip: vind je niche

Serena benadrukte tijdens haar presentatie hoe belangrijk het is om je niche te vinden. Iets waar jij je als blogger mee onderscheidt van de rest. Natuurlijk heb ik zelf wel nagedacht over waar ik goed (schrijven) en minder goed in ben (filmpjes). Mijn insteek is het basic te houden. Dus geen extreme make-up of high end cosmeticamerken, maar fototutorials voor draagbare looks & reviews van drogisterijproducten. Maar wat MooiBlog nou zo bijzonder zou moeten maken; geen idee! Daarom ben ik erg benieuwd naar jullie reacties op de onderstaande vraag. Ik ga nog maar eens goed over mijn niche nadenken…

Wat is jouw niche als blogger?

Laat een reactie achter

 • (will not be published)

17 reacties

 1. Deb

  Wat leuk dat je hierbij was! Klinkt allemaal heel interessant. Serena lijkt me ook een super sympathieke dame die helemaal zichzelf is. Ik denk dat dat ook een van de krachten is van haar blog; dat ze helemaal zichzelf is.

  Beantwoorden
 2. Danice

  Ik volg Serena niet zoals ik andere blogs volg (ik volg eigenlijk alleen maar de kleine tot grote blogs), maar ze heeft echt artikelen die fantastisch zijn. Ik was dan ook graag naar deze bijeenkomst gegaan, maar heb het hele gebeuren gemist.

  Ik denk dat alleen jij je eigen niche kunt bepalen. Mijn sterktes zit denk ik voornamelijk in de back-office (alles draaiende houden en coderen). Soms probeer ik het ook te zoeken in mijn opleiding net zoals Serena dat heeft gedaan en dat zijn dan ook direct mijn favoriete Beautylab artikelen. Al vind ik het toch wel eng dat mensen een ander zo snel geloven. Je had laatst ook een artikel over bestanddelen, dat was wel erg leuk, alleen was dat geloof ik eerder de niche van (schoon)familie dan van jezelf?

  Beantwoorden
  • Lotte

   Ja, klopt! Ik heb zelf geen medische achtergrond, maar vind het wel interessant om producten op zo’n manier te bekijken. Voorlopig blijf ik gewoon schrijven over de dingen die mij interesseren. Die niche komt wel;)

 3. MissEvie.nl

  Ik had het ook al voorbij zien komen, volgens mij was het erg inspirerend :-) Het was voor mij alleen een beetje ver weg.

  Tja, mijn eigen niche vind ik al moeilijk laat staat die van jou ;-) Ik zit ook wel eens na te denken wat mijn blog nou van anderen kan onderscheiden. Ik probeer in mijn artikelen zo volledig mogelijk te zijn en in mijn tutorial filmpjes zo duidelijk mogelijk te laten zien hoe ik een look (oog of nagel) maak. Verder regelmatig bloggen houdt je ook in het vizier van je volgers.

  Beantwoorden
 4. Nikki

  Heey!
  Leuke site heb je!
  Vond het erg leuk om je gister te ontmoeten :)
  Je staat in elk geval in mijn bloglovin lijst ;)

  Beantwoorden
 5. sabrina

  Hoii.

  Ik ben hier op deze blog voor het eerst.
  wat leuk zeg ik ga het nu maar volgens!

  Liefst:Sabrina

  Beantwoorden
 6. Ella

  Ik zou er ook heel graag bij willen zijn, het was ook niet verweg, ik woon in Amsterdam, maar ik kon niet ;(
  xx Ella
  ps. Ik volg je op bloglovin :)

  Beantwoorden
 7. it'sallaboutdance.nl

  Ik baal echt dat ik er niet bij was, ik ken (nog) niemand met het zelfde onderwerp van bloggen dus mijn niche is wel origineel geloof ik. Bij jou zou ik het ook niet weten, sorry!

  Beantwoorden
 8. Louna Beauty

  Heee meid.

  Leuk dat je er ook was. Het was echt heel gezellig :)
  Mooie site heb je .. echt super leuk!!!

  Wat leuk beschreven ook. Veel liefs,
  x Lou

  Beantwoorden
 9. Roxanne

  Hey!

  De meeting was inderdaad super leuk en leerzaam. Onze (de blog is samen met m’n zusje) bezoekersaantallen zijn ook flink gestegen gisteren, echt super! Ik ga ook mijn best doen om iedereen te volgen!

  Liefs, Roxanne

  Beantwoorden